Плаж “Златни Пясъци”

Само на 200 метра от хотела.

Известен с широката си ивица и финия златист пясък, дал името на едноименния курорт, на дължина от над 3,5 км., плажът се разпростира и привлича хиляди туристи всяка година от яхтеното пристанище на север до в.к. “Ривиера“ на юг.

Детска площадка

Хотел Градина предлага безопасни и интересни развлечения за вашите деца.
В близост до парка и басейна се намира детската ни площадка, отговаряща на всички изисквания за безопасност. Въпреки това, ви съветваме да не оставяте децата си без надзор.

Парк-градина

Можете да отдъхнете в нашият парк, който предлага една чиста атмосфера с плътна сянка, под която да се отдадете на спокойствие и релаксация.

Външен басейн

За да бъде пълно удоволствието от лятната почивка, заповядайте да поплувате във
външния басейн.
Разположен в близост до нашият парк ще може да се насладите на приятна гледка и прохлада в горещите дни. Дълбочината на басейна е 1.35 м.

Мини маркет

Винаги зареден с избрани хранителни стоки и напитки на най-добрите цени в курорта.
Удобно работно време за всеки турист и лесен достъп от всяка част на хотела.
Масаж
Индивидуално обслужване на всеки гост, може да запишете вашият час на рецепция.
Фитнес
Безплатен за гости на хотела, климатизиран, чист и подреден. Има директен достъп до санитарен възел и душ кабини.
Инфраред кабина
Резервирайте ползване на рецепция, където може да намерите повече информация и ценоразпис за услугата.

МОЛОВЕТЕ НА ВАРНА

ГРАНД МОЛ ВАРНА
Grand Mall е сред най-големите и най-посещавани търговски центърове в България. Над 200 обекта посрещат своите клиенти на повече от 50 000кв.м. Удобство за посетителите осигуряват 1 750 паркоместа, разположени на 2 подземни и 5 надземни нива.
В Grand Mall се намира и уникалният за България “Ретро Музей”, чиято експозиция се разполага на близо 4000 кв.м. В нея най-ярко се открояват колекцията от над 50 автомобила от епохата с марките “Волга”, “Москвич”, “Шкода”, “Трабант” и восъчните фигури на извести личности от същия период.

ВАРНА МОЛ
Варна Мол ЕАД (Varna Mall) е един от първите търговски обекти във Варна и региона, осигуряващ разнообразни възможности за прекарване на свободното време, пазаруване и развлечения, подходящи за всяка възрастова група.П редлагат се стоки на известни български и световноизвестни марки, както и редица атракции, превръщащи престоя в комплекса в истинско преживяване.

ДЕЛТА ПЛАНЕТ МОЛ
Това е най-големият нов търговски център в България с разгърната застроена площ от над 120 000 кв. м, от които над 40 000 кв. м са търговските площи. Изцяло подчинен на съвременната концепция за търговия на дребно – прецизно балансиран микс между магазини, развлечения и отдих.Центърът предоставя над 4000 кв. м територия за развлечения, в които се помещава най-голямото кино извън София – с 12 киносалона, и единствената 4DX зала във Варна.

Аладжа манастир

Аладжа манастир се намира в красива местност в централната част на
природния парк „Златни пясъци”.
Освен манастира, посетителите могат да разгледат и музея, в който са изложени макети. В сградата могат да се закупят сувенири и информационни материали.

Природен парк
“Златни Пясъци”

За туристите и любителите на природата са разработени пет туристически и пет специализирани маршрута, които представят биологичното и ландшафтно разнообразие и са подходящи за пешеходен туризъм, природо-познавателен туризъм, велотуризъм, детски туризъм, фототуризъм, туризъм за хора със специални нужди. По протежение на маршрутите са разположени кътове за отдих – навеси и беседки с пейки, маси и огнища в близост до старинни чешми. Погледни места разкриват панорамни гледки към морето, парка и курортния комплекс.

Катедрален храм
“Успение Богородично”

Разположена в самия център на град Варна, днес катедралата “Св. Успение Богородично” е една от най-емблематичните постройки в града. Молитвен храм за варненци, в същото време забележителност в маршрутите на туристите, катедралата се е превърнала в един от символите на града.

Римски терми

Един от най-ценните паметници на културата във Варна са Римските терми, намиращи се в централната част на града. Те са един от обектите на Археологическия музей в града.
Обществените терми (баня) на Одесос са един най-запазените архитектурни паметници от римската епоха в България (І–ІV в.н.е.). Те са от т.нар. “малък императорски тип” и изграждането им се отнася към края на ІІ в.н.е. Това е най-голямата римска баня на Балканския полуостров – с площ от 7000 кв. м. Тя е четвърта по големина в Европа – след термите на Каракала и Диоклетиан в Рим и в Тревира (Трир, Германия).

Воден парк “Акваполис”

Разположен сред прохладната гора на природен парк Златни пясъци, на брега на морето Уникално място за забавление и отмора.
На площ от 40 000 кв.м. са разположени едни от най-добрите водни атракциони – басейни, водни пързалки, джакузи, шадравани и водопади, старинни кули и руини.
Идеийният проект и дизайнът на комплекса са дело на испанската фирма Action Park Multiforma Grupo SL. АКВАПОЛИС е най-красивият аквапарк в Източна Европа и първият в България.